Scroll Top

Deskundige hulp bij scheiding, keurmerk voor WS Mediation

Deskundige hulp bij scheidingGoed nieuws! WS Mediation heeft nu het RFEA keurmerk voor deskundige hulp bij scheiding. Met ingang van 1 januari 2018 mag ik mij Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) noemen! Daar ben ik enorm trots op!
De RFEA is een register dat de kwaliteit en onafhankelijkheid van haar adviseurs waarborgt.

 

 

 

Het inschakelen van een mediator

Als u besluit een mediator in te schakelen is het goed u te realiseren dat iedereen zich mediator mag noemen, het is namelijk een vrij beroep. Daarom is het aan te raden om goed te letten op certificering van de mediator bijvoorbeeld bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Een mediator kan zich namelijk alleen certificeren bij de MfN als de benodigde opleidingen afgerond zijn. Bovendien zijn gecertificeerde mediators gebonden aan regels, zoals gedragsregels, permanente educatie en tuchtrecht. Certificering is dus een waarborg voor kwaliteit.
Als u op zoek gaat naar een deskundige mediator is het onderwerp dat u wilt behandelen daarbij bepalend voor de keuze. In veel gevallen zal een MfN registermediator u prima kunnen helpen. Als het gaat om conflicten van relationele aard kunt u prima door hem of haar begeleid worden. Bij de afhandeling van (echt-)scheiding in mediation komt echter wel wat meer kijken.

Mediation bij (echt-)scheiding

Indien u een mediator wilt inschakelen om uw (echt-)scheiding te begeleiden dan is het verstandig iemand met meer specifieke kennis te zoeken. Het is belangrijk dat de mediator kennis heeft van alle relevante zaken die bij (echt-)scheiding aan bod komen, want u zoekt immers echt deskundige hulp bij de afhandeling van uw scheiding.

Deskundige hulp bij scheiding

Eerder schreef ik een blog over hoe u een deskundige mediator kunt vinden. Maar hoe vindt u deskundige hulp bij scheiding? Een MfN registermediator met de accreditatie familie heeft veel kennis op dit gebied. Hij of zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van conflicten binnen familierelaties, die behoorlijk complex kunnen zijn. Vooral bij (echt-)scheidingen kunnen emoties hoog oplopen. Dit is volkomen normaal en de familiemediator zal hier voldoende aandacht voor hebben.
De familiemediator heeft voldoende kennis om de samenhang van de verschillende onderwerpen te zien. Als u echter ook de financiële, fiscale en juridische zaken wilt afwikkelen, dan zal de mediator die alleen de accreditatie familie heeft dit moeten uitbesteden.
Op de site van de MfN kunt u een familiemediator vinden door in de zoekopdracht de accreditatie familiemediation aan te vinken.

RFEA en mediator

Een familiemediator die ook Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) is heeft naast de deskundigheid van de familiemediator de benodigde juridische, financiële en fiscale kennis om uw scheiding volledig met u te behandelen. Zo heeft u in uw mediationtraject maar met één persoon te maken en dat is wel zo prettig.

De onderwerpen die bij het regelen van een scheiding aan bod kunnen komen zijn:
• Ouderschapsplan
• Onderhoudsverplichting voor de kinderen
• Verdeling/verrekening van bezittingen en vermogen
• Partneralimentatie
• Pensioen
• Financiële gevolgen van overlijden van de ex-partner na scheiding
• De financiële situatie na de scheiding

In de gesprekken die u met mij als mediator heeft, bied ik structuur en naast de genoemde onderwerpen is er genoeg ruimte voor de emoties die rond een scheiding spelen. Met een MfN familiemediator die ook RFEA is bent u verzekerd van deskundige hulp bij scheiding.
Een RFEA kunt u vinden op www.rfea.nl. U kunt bij de gegevens van de adviseur zien of deze ook MfN mediator is.

Deskundigheid

Het is goed om te realiseren dat een mediator u nooit zal vertellen welke keuze u zou moeten maken. Een mediator informeert u over de mogelijkheden die er zijn en de gevolgen van de verschillende keuzes. Daarna beslist u zelf welke oplossing het beste bij u past.

WS Mediation is MfN mediator met de accreditatie familie, maar daarnaast ben ik nu dus ook Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. In Diemen en omstreken ben ik de enige mediator met de combinatie van deze certificeringen en daar ben ik erg trots op. Op deze manier kan ik mijn klanten optimaal van dienst zijn door deskundige hulp bij scheiding te bieden.

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan gerust contact met mij op.

 

Gerelateerde berichten